Press

Further reading…

“Whistleblower” “Alertador” “Lanceur d’alerte” October 2014

Dans l’atelier de Xam à Barcelone, l’art s’éprouve, au sens où il permet à chacun de prendre des chemins de traverse. Les visions multiples de ses productions, loin des clichés visuels de ce que l’on perçoit en d’autres lieux mêlent à la fois les images chaotiques de notre monde d’aujourd’hui, informations cybernétiques, les visages de l’humain en action ou en interrogation, les cris de la nature, paysages et apeurements de nos ancêtres homo – sapiens, les peintures plus intimes aussi de l’entourage affectif de l’artiste. (Françoise Huser)

De nou, l’artista ens mostra un exemple de la seva percepció de la realitat més punyent on hi barreja amb la seva obra, la intensa força dels canvis socials actuals. Una realitat quotidiana que ens fa mal, arran de la crisi actual, de llurs efectes, com ara el sotmeti ment de l’Estat “ a les forces del Mercat, sotmès també a la força indestructible i maligne dels Bancs, segons l’artista els “sharks stream”. Les noticies que ens colpegen diàriament de corrupció, d’enganys, de farses per aconseguir el poder econòmic estan sent difoses a tota velocitat, com si fos un huracà , mitjançant els recursos de les Noves tecnologies de la informació i la Comunicació. (les TIC). En Xam ens mostra, a cops d’imatges , tots aquests canvis, totes aquestes sensacions i sentiments de crispació que provoquen a la nostra consciència amb gotes de certa esperança gràcies a la influència de les TIC. En Xam utilitza icones com ara l’ocellet blau del “Twitter” , la “F” de Facebook, fins i tot una finestra del sistema operatiu Windows. Dins d’aquest context l’artista ens presenta els Xiuladors. Els xiuladors son presents a tots els camps que ens afecten en política, en cultura , en les finances, fins i tot en les més “sólides” estructures de l’estat. També són presents a l’obra d’en Xam. (Lluis Boix)

 

Aire de Barcelona, March 2013

full article: article-exposició-aire-BCN

“Son imatges inquietants, amables, agressives, evocadores  i familiars , tot en relació a l’actualitat més rigorosa que vivim i  que se’ns disparen despresa i contundentment en direcció al nostre Pensament.  Imatges que ens fan indignar,  tenir por  i esperança alhora i en definitiva , ens fan reflexionar amb el nostre passat més punyent i en el  gran canvi que està esdevenint i que s’apropa de forma inexorable. L’ Artista no té cap pretensió finalista en aquesta Presentació , no pot , però si et fa arribar la idea del què hom diu “un canvi paradigmàtic s’apropa”, sense saber si és bo ni dolent.  Es una mostra del Caos, al qual tendim , i que només ens resta,  o bé defugir o bé a reconstruir-lo a la nostra mida.”

Bref, February 2005

full article: article-Bref

“L’année visions 2003″ intègre tout matériau qui sert à son projet, affichant une hétérogénéité qui se moque des limitations : des images des médias ou de la vie quotidienne, des dessins vectoriels et des interventions graphiques diverses, tout se précipite et éclate, foisonnant de vitalité et de flashs critiques.”

Synapse, November 2000

full article: Puissance des images

“Nous nous intéressons à la part inventive de chacun et si nous avons choisi l’art, c’est aussi parce qu’il ouvre sur l’ethnologie, la philosophie et les sciences… et que chacun de ces domaines invente le monde.
Le rythme et la composition sont deux critères essentiels pour aborder une œuvre d’art.
Le rythme, le mouvement, cette impulsion profonde, cette langue d’avant tout langage, est le flux mystérieux avec lequel nous devons composer… Prendre le pouls, trouver le rythme et arpenter un territoire qui s’ouvre dans le réel. S’orienter dans ce nouveau composé, y trouver ses repères, y aménager ses désirs.”

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s